Opdracht afgerond! Deze ervaring gaat weer in mijn rugzakje!

Home/Geen categorie/Opdracht afgerond! Deze ervaring gaat weer in mijn rugzakje!

Schermafbeelding 2015-05-29 om 12.14.20

Gisteren 28 mei 2015 heb ik mijn opdracht bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) afgerond.

Prachtige herinneringen aan een geweldige opdrachtgever. Wauw!! Ik schrijf deze blog dan ook met een stralend gezicht nadat ik alle complimenten, reacties, bloemen en een prachtig vriendenboekje in ontvangst mocht nemen.

17 juli 2014 ben ik gestart bij Agentschap BPR om het secretariaat te structureren. Deze eerste opdracht werd gevolgd door enkele contractverlengingen. Ik kreeg de kans mijn bijdrage te leveren aan de organisatie van de klantendag en het project Naamswijziging ‘van Agentschap BPR naar Rijksdienst voor Identiteitsgegevens’, waarna ik ook nog een managementondersteuner mocht vervangen.

Wat ik zo geweldig vind aan het werken als freelancer is dat je mag kijken in verschillende keukens. In elke keuken leer je weer iets nieuws, zoals omgaan met medewerkers, tips op het gebied van projectmanagement, het voeren van gesprekken en natuurlijk het onderwerp waarmee een organisatie zich bezighoudt.

RvIG beheert de stelsels van de identiteitsgegevens. Dit klinkt eenvoudig maar hieronder vallen vele onderwerpen. Met het oog op de zomervakantie wil ik 1 onderwerp met jullie delen: de identiteitsfraude.

Identiteitsfraude
Enige tijd geleden heb ik een presentatie bijgewoond van CMI (Centraal Meld- en Informatiepunt Identiteitsfraude en –fouten). De taak van het CMI is het begeleiden van burgers bij het herstellen van de gevolgen van identiteitsfraude en –fouten. Ik schrok enorm van het aantal slachtoffers in Nederland. Natuurlijk ben ik me bewust van het feit dat er ook mensen op deze wereldbol rondlopen die geen zuivere bedoelingen hebben, maar deze presentatie was toch weer een extra moment van bewustwording.

Een paar dagen na deze presentatie gingen wij met een paar collega’s een hapje eten en wij hadden verzocht de rekening toe te sturen. Vanzelfsprekend kregen wij de vraag een kopie paspoort in te leveren. Sorry! Helaas! Paniek in de tent! Na overleg met de restauranthouder hebben wij een formulier ingevuld en ondertekend, zonder dat wij een kopie paspoort hadden afgegeven. Een kopie paspoort dat heel snel achter jouw rug om een eigen leven kan gaan leiden.

KopieID app
Indien je toch je identiteitsbewijs moet afgeven, is de app KopieID een mooi hulpmiddel. Deze app maakt misbruik al veel moeilijker en het is heel simpel in gebruik. Je maakt een foto van je identiteitsbewijs. Op deze foto kun je je BSN-nummer afschermen en is het mogelijk een watermerk over je foto en gegevens te plaatsen. Vermeld in het watermerk aan wie je je kopie identiteitsbewijs geeft en met welke reden. De kopie kun je vanuit de app direct doormailen. Installeer deze app dus snel op je telefoon! Geef tijdens je vakantie niet zomaar je identiteitsbewijs uit handen omdat een receptioniste van een hotel dat vraagt. Natuurlijk is de regelgeving in ieder land weer anders maar wees gewaarschuwd en bescherm je identiteitsbewijs!! (www.rvig.nl)

Love my job!
Na iedere opdracht wordt mijn rugzak weer gevuld met extra kennis en ervaring. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat freelancen een stukje onzekerheid met zich meebrengt, maar het weegt niet op tegen het plezier dat ik eraan beleef. Het is hard werken en het is geen leugen dat je er 24/7 mee bezig bent. Maar wat een kick geeft het als ik maandagmorgen het ministerie van Veiligheid en Justitie inloop om aan mijn volgende klus te beginnen! Een opdracht die mij via mijn eigen netwerk is gegund. Ik ben nog op zoek naar de juiste woorden hoe dankbaar ik hiervoor ben.

Mijn netwerk is goud waard!
Vanavond ga ik naar het Secretary Business Diner in Beusichem dat georganiseerd wordt door Monique van Ringelenstein. Tezamen met bijna 30 collega’s gaan wij genieten van eten, drinken, humor, goede gesprekken en onze special guest Hans van Breukelen, die ons gaat inspireren met zijn verhaal. Na zo’n avond stuiteren we met een bak energie en enthousiasme het restaurant uit richting de plaatselijke kroeg om te proosten op ons succes en elkaar (en op de verjaardag van onze collega Amber)! Een mooi en bijzonder netwerk met een hoge gunfactor…. Bedankt!!!